Klinik Çayyolu

Diş Çekimi Ankara

Diş Çekimi Ankara

Diş çekimi nedir?

Aşırı diş çürüğü, diş enfeksiyonu, diş eti hastalığı, tamir edilemeyecek kadar madde kaybına uğramış dişlerin çekimi gerekebilir. Gömülü yirmi yaş dişlerinin çoğu zaman çekimi gerekir.

Diş teli takılan hastaların dişleri yer değiştirirken yer açmak için bir veya birden fazla dişinin çekilmesi gerekebilir. Ek olarak kemoterapi, radyoterapi veya organ nakli olmak üzere olan kişilerin, ağız sağlığını tehlikeye atmamak için sorunlu dişlerinin çekilmesi gerekebilir.

Diş çekimi nasıl yapılır?

Diş çekimi lokal anestezi ile nispeten hızlı bir ayakta tedavi şeklidir. Görünen dişlerin çekilmesi basit bir çekimdir. Dişetinin altında kırılan veya gömülü dişlerin çekimi daha karmaşık bir prosedür gerektirir.

Diş çekimi acıtır mı?

Diş çekim öncesi lokal anestezi uygulaması ile bölge uyuşturulur. Enfeksiyon varlığında antibiyotik kullanımı sonrası diş çekimi Ankara kliniğimizde yapılmaktadır.

Diş çekimi sonrası ortaya çıkan riskler nelerdir?

  • Çekim soketindeki pıhtının uzaklaşması sonucu iyileşmenin bozulması
  • Enfeksiyon
  • Sinir hasarı
  • İşlem sırasında kullanılan aletlerin neden olduğu kırıklar
  • Diğer dişlerde veya restorasyonlarda hasar
  • Tedavi bölgesinde morarma ve şişlik
  • Enjeksiyon bölgesinde rahatsızlık veya ağrı
  • Ağrının geç rahatlaması
  • İşlem sırasında veya sonrasında verilen lokal anestezi veya diğer ilaçlara reaksiyon
  • Yaraların yavaş iyileşmesi

Cerrahi diş çekimi nasıl olur?

Gömülü, aşırı harabiyete uğramış, eğri köklü dişler başta olmak üzere normal çekim yapılamayacak dişlerde dişeti ve kemik kaldırmak suretiyle dişe ulaşılarak çekim işlemi gerçekleşir.

Cerrahi diş çekimi ne kadar sürer?

Dişin konumuna büyüklüğüne ve kök sayısına göre çekimin zorluğu değişebilir. Ortalama 30-45 dk kadar sürmekle birlikte bazen bu süre dişin çekiminin zorluğuna göre uzayabilir.

Diş çekimi sonrası ağrı neden olur?

Diş çekimi yapılan bölge yeterince temizlenmezse yiyecek artıklarının dolmasıyla enfekte olabilir. Bu durumda çekimi takip eden birkaç gün içinde ağrı başlar.

Özelikle yirmi yaş dişlerinin çekiminden sonra sıklıkla görülen bir komplikasyondur. Bu durumda derhal diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz. Diş hekiminiz çekim bölgesine müdahale edecektir. Antibiyotik kullanımını gerektirmeyen bu durumda ağrınızı hafifletmek için ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.

Diş çekimi sonrası ağrı kesici ne kullanılmalı?

Doktorunuz ağrınızı kontrol etmeniz için ilaçlar reçete edecektir. İşlemden sonra düzenli bir şekilde bu ilaçları almaya başlayınız. Eğer ağrı kesici reçete edilmemişse ibuprofen veya naproksen gibi bir anti-inflamatuar ağrı kesici ilaç, ağrıyı ve aynı zamanda şişliği en aza indirebilir.

Diş çekim yerinin iyileşmesi ne kadar sürer?

İyileşme süreci hastadan hastaya değişiklik gösterecektir. Bazı durumlarda tamamen iyileşmesi bir ayı bulabilir. Diğer durumlarda, hastalar 5 gün içinde normale dönebilir. Ortalama iyileşme süresi yaklaşık iki haftadır. Kaç tane diş çektirmiş olduğunuz ve dişlerin ağızdaki konumu iyileşme süresini etkileyebilir.

Diş çekimi sonrası yemek ne zaman yenir?

Diş çekimi öncesinde anestezi uygulaması yapılır. Yemek yemeniz için bu anestezinin etkisinin geçmesini beklemeniz gereklidir. Yoksa yanak, dudak gibi yumuşak dokularınızı ısırabilirsiniz uyuşukluk sebebiyle farkına varamazsınız.

Anestezinin etkisi üst çenenizden ya da alt çene ön dişlerinizden birinin çekimi yapılmışsa ortalama birkaç saat içerisinde; alt çene büyükazı dişlerinizden birinin çekimi yapılmış ise 3-4 saat içerisinde azalarak kaybolur.

Diş çekimi sonrası neler yenir?

Öncelikle çekilen dişin olduğu tarafı çok fazla kullanmamaya dikkat edin. Birkaç gün ılık, sıvı, yumuşak ve tanesiz yiyecekleri tercih edin. Yiyecekleri küçük parçalara ayırarak ve yumuşatarak tüketmeye dikkat edin. Kendinizi iyi hissettikten sonra yavaş yavaş katı sert gıdalara geçiş yapabilirsiniz.

Diş çekimi sonrası ağrı ne kadar sürer?

Ağrının ne kadar süreceği hastadan hastaya değişmekle birlikte işlem sonrasında ne kadar dikkatli olursanız ve ilaçlarınızı zamanında alırsanız ağrınız o kadar hızlı geçecektir.

Diş çekildikten sonra sigara içersek ne olur?

Diş çekimi sonrası ilk 24 saatte kesinlikle hiç sigara içilmemelidir. İyileşme ortalama bir hafta sürdüğü için ideal olan bir hafta sigara içilmemesidir. Sigara içmemeniz de iyileşme sürecini hızlandırır. Diş çekimi sonrası sigara içmek çekim bölgesini enfekte ederek yara iyileşmesini bozmaktadır.

Diş çekimi sonrası kanama ne kadar sürer?

Diş çekimini takip eden bir saat içinde daha fazla kanama olur. İlk 24 saat içinde sızıntı şeklinde bir kanama olması normal bir durumdur.

Çekilen dişin yeri nasıl temizlenir?

Çekimden sonraki ilk 24 saat boyunca sağlıklı bir iyileşme için çekim soketinin içindeki pıhtının korunması gerekir. Bu yüzden ilk 24 saat sürede çekim bölgesine dokunmamalısınız. Çekimden sonraki gün gargara kullanmaya başlayabilirsiniz. Gargara yaparak çekim bölgesine dolabilecek artıkları temizlemiş olursunuz.

Diş çekimi sonrası şişlik normal mi?

Cerrahi bir işlem olan diş çekimi sonrası çekim bölgesinde şişlik olması beklenen normal bir durumdur. Şişliğin boyutu her gün azalarak ortalama bir hafta sonunda tamamen geçmiş olacaktır.

Hasta Yorumları
GÖRÜŞ, ÖNERİ ve RANDEVU TALEBİ FORMU

* Girmiş olduğunuz bilgiler gizli tutulmaktadır, üçünkü kişilerle paylaşılmamaktadır.

Hakkımızda HakkımızdaIletişim Iletişim Whatsapp
HAKKIMIZDAKlinik ÇayyoluAlacaatlı Cad. Konsept İş Merkezi No:2/3 Çayyolu
0530 404 29930530 404 2993